Hveder

Hveder

Udskriv Opskrift
Hveder
- indsendt af Birte
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Ret Tilbehør
Ingredienser
Ret Tilbehør
Ingredienser
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Mælk, og gær hældes i røreskålen. Røres 3 min. / 37 grader / trin 2.
  2. Resten af ingredienserne tilsættes og æltes, til dejen er blank: 6 – 8 min. / dejfunktion. Mel tilsættes ad to omgange, så man kan styre melmængden. Dejen skal være blød, lidt fugtig, glat og smidig.
  3. Dejen hældes i en smurt skål og hæver ca. 45 min. under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
  4. 15 boller formes og placeres tæt sammen uden at røre hinanden på bageplade med bagepapir.
  5. Efterhæver tildækket ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  6. Alternativt kan bollerne hæve over gryde med dampende vand i ca. 20 min.
  7. Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages på ovnens midterrille ved 180 grader i 20 – 25 min.
  8. Efter afkøling skæres bollerne igennem og ristes på brødrister eller i ovn ca. 5 min. ved 225 grader.
  9. Spises med koldt smør.
Del denne opskrift

Del dette:

Submit a Comment

X