Kold ærtesuppe med rejer, friske ærter og mynte
– Magnus Sonne
Ingredienser
Suppe
Topping
Instruktioner
  1. SUPPE: Placer ærter og skalotteløg i røreskålen sammen med 3 spsk. vand og 1 tsk. salt. Kør i 7 min/85 grader/på hastighed 1.
  2. Køl ærter og løg ned i isvand, dryp fri for vand og placer dem i røreskålen sammen med vand yoghurt og mynteblade og blend i 5-6 min/hastighed 10 til suppen er ensartet.
  3. Smag til med salt og citronsaft.
  4. Sigt suppen igennem en finmasket sigte og kom suppen i køleskabet til den er helt kold. Smag til igen evt. med champagne.
  5. TOPPING: Pil rejerne og mariner dem i citronsaft, salt og peber.
  6. Bælg ærterne og snit skalotteløget og myntebladene fint.
  7. Sautér ærterne i lidt olivenolie på en pande i 2-3 min.
  8. Sluk panden og tilsæt løg og mynte og vend det sammen. Smag til med salt og citron og lad ærterne køle ned ved stuetemperatur.
  9. Anret rejerne og ærterne i iskolde skåle. Servér dem og hæld den kolde ærtesuppe over ved bordet. Dryp lidt god oliveolie i suppen og nyd med perlende kold champagne og sommerfaklerne tændt!
Del dette: