Kvædemarmelade med citron og vanilje

Kvædemarmelade med citron og vanilje

Udskriv Opskrift
Kvædemarmelade med citron og vanilje
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Ret Tilbehør
Ingredienser
Ret Tilbehør
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Klargøring af kvæderne: Det sker lettest ved efter skylning at dele dem i både, inden de skrælles, og kernehusene fjernes. Til slut skæres bådene i mindre stykker
  2. Vaniljen skrabes ud af vaniljestangen
  3. Kvædestykker, den flækkede, skrabede vaniljestang, vaniljekorn, vand og ca. ¾ af sukkeret hældes i røreskålen. Koges til de er møre – ca. 20 min. / 100 grader / trin 1
  4. Vaniljestangen tages op
  5. Skålens indhold snittes 10 sek. / trin 5
  6. Ca. halvdelen af citron- eller limesaften tilsættes. Resten gemmes til senere tilsmagning, da citron- og limesaft kan være temmelig meget sur.
  7. Alt koges 1 t. (måske længere tid) / 100 grader / trin 1 med kogeindsatsen over låget, til marmeladen har skiftet farve til flot ”orange-granatæblerød” og er kogt ind til passende konsistens
  8. Marmeladen smages til med resten af sukkeret og evt. mere citron- eller limesaft
  9. Efterkoges kort – 2 min. / 100 grader/ trin 1 og hældes straks på atamonskyllede glas
  10. Marmeladen bliver mere tyktflydende, når den er afkølet.
Recipe Notes

Bemærkninger & Tips….

Kvæder er så hårde, at de er vanskelige at skrælle hele, men arbejdet bliver lettere, hvis man først skærer dem i både med en savtakket brødkniv, hvorefter de skrælles, kernehusene fjernes, og bådene til slut skæres i mindre stykker med en urtekniv

Thermomix´ temperaturautomatik og knivens lette rotation er enestående til at sikre den lange, stabile kogeperiode og forhindre, at marmeladen brænder på

Kvædemarmeladen er dejligt tilbehør til eksempelvis blåskimmel- og råmælksoste, Pecorino og spansk Machego, men smager også godt på lyst brød

Del denne opskrift

Del dette:

Submit a Comment

X