Røget kylling med kål og selleristuvning

Røget kylling med kål og selleristuvning

Udskriv Opskrift
Røget kylling med kål og selleristuvning
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Hovedretter Kød og Fjerkræ
Ingredienser
Hovedretter Kød og Fjerkræ
Ingredienser
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Hak persille i røreskålen 3 sek. / trin 6 – 8 og sæt til side i anden skål.
  2. Rengør røreskålen.
  3. Fremstil en portion béchamelsauce – se ”Min kogebog”, benyt evt. opskriftchip. Hæld sovsen i en anden skål.
  4. Rengør røreskålen.
  5. Placer vand og salt i røreskålen.
  6. Tilføj selleri i kogeindsatsen og placer den i røreskålen.
  7. Hæld snittet kål i Varomafadet og sæt det oven på røreskålens låg.
  8. Læg bagepladepapir på Varoma-bakken.
  9. Lad det gå lidt op ad bakkens sider uden at lukke af for damphullerne i kanten.
  10. Læg kyllingestykkerne på Varoma-bakke og sæt den oven på Varoma-fadet. Læg låget på øverst.
  11. Damp det hele 20-25 min. / Varoma / trin 1.
  12. Kontroller, at alt er mørt, men stadig har lidt bid. Sæt bakken med kylling til side og hold den varm.
  13. Sæt Varoma-fadet og kogeindsatsen med indhold til side.
  14. Hæld væden fra røreskålen over i en anden skål.
  15. Hæld bechámelsauce, selleri og kål i røreskålen og bland det hele 4 min/98 grader/hastighed 1/kniven indstillet til modsat rotation.
  16. Drys kål-selleri-stuvningen med den hakkede persille og server sammen med kyllingen.
  17. Byd evt. rugbrødsskiver til.
Tips og tricks

Tip:

Ved at fore Varomabakken med bagepladepapir undgår man, at væden fra den røgede kylling drypper ned over grøntsagerne og forstyrrer grøntsagssmagen.

Ønsker man en hel, kogt/dampet kylling, kan man tilberede den i ovn i en bradepande med lidt vand i bunden ved 170 grader i ca. 45 min., eller den kan koges i en gryde.

Stuvningen er også velegnet til f.eks. frikadeller og karbonader.


Del dette:

Submit a Comment

X