Skagensbrød

Skagensbrød

Udskriv Opskrift
Skagensbrød
Husk at lave fordej et døgn inden brødet skal laves og spises.
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Ingredienser
Dag 1: Fordej
Dag 2
Ingredienser
Dag 1: Fordej
Dag 2
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Rør alt til fordej sammen med en gaffel og læg husholdningsfilm på og lad det stå til næste dag (ca. 12 timer).
  2. Placer fordejen i røreskålen og placer vand, gær og rør 1 min /hastighed 4
  3. Tilføj mel, fuldkornsmel, salt, blandede kerner/frø, sukker og malt og ælt i 8 min/dejfunktion
  4. Tilføj olie og ælt igen i 3 min/dejfunktion. Dejen skal være lun når du mærker på den, ellers kør dejfunktion lidt længere.
  5. Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom husholdningsfilm eller noget andet der ikke suger fugten fra brødet, over dejen og lad det hvile 20 min.
  6. Rul det lidt ud og læg det sammen til 2 brød eller lav et brød og rundstykker af resten
  7. Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse, med husholdningsfilm over.
  8. Bages 40 min på 220 grader, sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 minutter, så bliver brødet meget sprødt.
Tips og tricks

Tip:
Rundstykker bages i 20 min ved 220 grader.

 

Del dette:

Submit a Comment

X